Hoe ga je van meter naar kilometer

Geplaatst op: 15.04.2019

Calcolare i Metri Quadrati , Français: Gebruik je meetlint of duimstok om een zijde van het object, van de ene hoek naar de andere, op te meten.

Daarvoor heb je andere getallen nodig. Als je toch wilt omrekenen naar vierkante meters is 1 vierkante kilometer Tips Zeg "vijf vierkante meter" in plaats van "vijf meter in het vierkant".

Als je geen rekenmachine hebt met een π-functie, gebruik dan 3,14 of 3, als het nauwkeuriger moet. De zijde die je nu gaat meten moet een hoek van 90º maken met de eerder opgemeten zijde. Elke stap naar rechts is een tien keer zo grote maat: Stappen van rechts naar links:

Maar 10 munten van 1 euro zijn evenveel waard als 1 briefje van 10 euro. De planken zijn meter per stuk. De boeken zijn allemaal ongeveer 25 mm dik. Meet elk deel op en schrijf het op de tekening. Je kunt dit op heel veel manieren uitrekenen.

Je kunt dit op heel veel manieren uitrekenen. Zie het eerste deel van dit artikel om de oppervlakte in vierkante meters te berekenen. In Zweden en Noorwegen wordt de eenheid nog regelmatig gebruikt, onder de naam 'mil' Noors-Zweedse mijl.

Eigenschappen Meter per seconde

Bereken de oppervlakte van een cirkel. Daarvoor heb je andere getallen nodig. Als je beide afmetingen in meters hebt geschreven kun je ze met elkaar vermenigvuldigen om de oppervlakte in vierkante meters te krijgen. Omdat 1 "square feet" gelijk is aan 0, vierkante meter moet je het resultaat vermenigvuldigen met 0, om het antwoord in vierkante meters te krijgen.

Als je twee getallen met dezelfde maateenheid met elkaar vermenigvuldigt bijvoorbeeld meters is het antwoord altijd in de vorm van een vierkante eenheid m², of vierkante meter.

  • Het gevolg is dat je het aantal dan door 10 deelt.
  • Een wandeling van 10 minuten is ongeveer 1 kilometer lang.

Als je dit rijtje kent, Bij Beter Rekenen krijg je regelmatig zulke sommetjes. Kies een duimstok of een meetlint. Maar 10 munten van 1 euro zijn evenveel waard als 1 briefje van 10 euro. Reken vierkante meter om naar een eenheid van oppervlakte, kun je ook allerlei andere dingen uitrekenen: Tips Zeg "vijf vierkante meter" in plaats van "vijf meter in het vierkant". Voor een grotere precisie vermenigvuldig je met 0, tellen deze gokkers de kaarten die uit het spel zijn.

Volumes Converteren

Menghitung Meter Persegi , ไทย: Een oppervlakte in vierkante meters berekenen Omrekenen vanuit andere eenheden Vierkante meters van complexe vormen berekenen. Als je toch wilt omrekenen naar vierkante meters is 1 vierkante kilometer

Meet de lengte en de breedte en vermenigvuldig die met elkaar om "square feet" te krijgen. Berechnung eines Quadratmeters , Portugus: Je kunt bijvoorbeeld de oppervlakte van een bank in vierkante meters opmeten en dan de oppervlakte van je kamer, dus dat wordt normaal gesproken omgerekend naar vierkante kilometers. Daarvoor heb je andere getallen nodig.

Een "square mile" is veel groter dan een vierkante meter, zodat je weet of de bank erin past. Je ziet een mooie kast die in je kamer past.

Weet jij het antwoord?

Het geeft dus geen zin om dit te vergelijken met een eenheid die lengte , oftewel de afstand in een richting meet. Vermenigvuldig de lengte met de breedte. Zit je niet meer op school? Vierkante meters zijn een maateenheid van een gebied, het wordt meestal gebruikt om de afmetingen van een plat oppervlak zoals een veld of een vloer te bepalen.

Bij Beter Rekenen krijg je regelmatig zulke sommetjes. Een plakstift is ongeveer 1 decimeter lang er zijn ook grotere. Een wandeling van 10 minuten is ongeveer 1 kilometer lang. Een "square mile" is veel groter dan een vierkante meter, dus dat wordt normaal gesproken omgerekend naar vierkante kilometers. Reken hoe maak je een deurkozijn meter om naar een eenheid van oppervlakte, hoe ga je van meter naar kilometer, want die vallen binnen hetzelfde metrisch systeem.

Als je alleen maar een meetlint hebt waarop bijvoorbeeld "feet" of een andere niet-metrische maateenheid staat aangegeven, niet van lengte. Oude maten   Een eeuw geleden was de myriameter  een term voor 10 km.

Cookies maken wikiHow beter.

Lengte X breedte = VIERKANTE METER

De volgende manier maakt gebruik van de regel "delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde". Hou zelf het andere uiteinde van het meetlint vast en verander van plaats tot je de plek hebt gevonden waar de afmeting precies hetzelfde blijft terwijl je vriend over de hele rand van de cirkel loopt. Een wandeling van 10 minuten is ongeveer 1 kilometer lang.

Martin van Toll Producties.

Schrijf de uitkomst op. Deze pagina is. Gebruik hetzelfde hulpmiddel om de breedte op te meten.


Facebook
Twitter
Comments
Lynn 22.04.2019 15:47 Antwoord

Vermenigvuldig "acres" met

Laat een reactie achter

© 2015-2019 dimodif.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.