Bachelor nederlandse taal en cultuur leiden

Geplaatst op: 15.04.2019

Het programma De opleiding Nederlandse taal en cultuur kent drie secties, te weten: Wie een researchmaster wil gaan doen, dient via het On line application system een toelatingsverzoek te doen.

Zijn keuze moet hij vóór het begin van het semester kenbaar maken. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken. Dat doe je bovendien in internationaal perspectief. Verder staat de studie in Nijmegen bekend om de aandacht voor babytaalverwerving, literaire kritiek en Vlaamse letterkunde. In deze bachelor leer je de Nederlandse taal perfect beheersen, zowel mondeling als schriftelijk.

Je kunt de docenten en de studiebegeleiders gemakkelijk benaderen: Verdeeld over de semesters zijn er twee mogelijkheden: Het is altijd erg gezellig bij ZaZa en van een functie binnen een bachelor nederlandse taal en cultuur leiden of het bestuur leer je ook nog eens heel veel.

Gouden teksten uit de Renaissance. Literatuur en cultuur van tot heden! Het hebben gevolgd van de methodemodule op het gebied van de specialisatie behoort eveneens tot de vereisten. Je hebt veel keuzevrijheid en bent voor een groot deel regisseur van je eigen opleiding.

Tijdens je hele studieloopbaan kan je op verschillende manieren voorbereiden op de arbeidsmarkt. Waarom Nederlandse taal en cultuur in Leiden? Houd me op de hoogte Hoe schrijf ik me in?

Related programmes

Dat wat je leert, kun je meteen toepassen in de praktijk. Het hebben gevolgd van de methodemodule op het gebied van de specialisatie behoort eveneens tot de vereisten. Als er naar diens oordeel sprake is van bijzondere omstandigheden, kan van de regel om maximaal twee bijeenkomsten te mogen missen worden afgeweken.

Cookies noodzakelijk voor het basisfunctioneren van de website. Accentwerkgroepen Taalbeheersing van het Nederlands. Voorts beschikt de bachelorstudent aan het eind van de drie-jarige opleiding over op zijn specialisatieterrein nader toegespitste vaardigheden en kennis.

Hoe onderzoek je veranderingen in taal?

Het BA-eindwerkstuk is een werkstuk van 10 ec dat wordt geschreven in samenhang met een derdejaarswerkcollege. We zijn veel bezig met de karakterisering van de persoon. Daarin kun je je inhoudelijk profileren.

Nationale Studenten Enquete deze opleiding landelijk algemeen oordeel 4.

Yra van Dijk

Veel mensen denken dat het Nederlands verloedert, maar is dat wel zo? De Nederlandse taal bepaalt mee hoe we denken cognitie , hoe we handelen communicatie en de Nederlandse literatuur verwoordt hoe we ons voelen identiteit en schoonheid.

Nederlandse taal en cultuur, De bachelor Nederlandse taal en cultuur omvat een driejarige opleiding.

Ook kiest de student n accentwerkgroep uit het aanbod van de verschillende secties. Derde jaar In het derde jaar volg je 30 ec aan vakken bij Nederlands en daarnaast 30 ec aan keuzevakken in bachelor nederlandse taal en cultuur leiden vorm van een minor of een individueel samengesteld keuzepakket. Gouden teksten uit de Renaissance. Verplicht binnen het propedeusejaar, gekoppeld aan Hoe werkt literatuur. Ook krijg je tien procent korting op je studieboeken.

Eerste jaar

Nederlandse taal en cultuur studeren in Leiden Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd. Taal en cultuur spelen in alle domeinen van de Nederlandse samenleving een belangrijke rol en daarom zijn er veel terreinen waarop je de academische houding die je hebt verworven kunt inzetten.

Het is altijd erg gezellig bij ZaZa en van een functie binnen een commissie of het bestuur leer je ook nog eens heel veel! Keuzeruimte In het derde jaar van de bacheloropleiding is er een keuzeruimte van 30 ec 15 ec per semester. De opleiding Nederlandse taal en cultuur kent vier secties:

Kijk dan naar onze kennisclips. Daarbij heeft iedereen respect voor elkaars visie. En wie bepaalt de literaire canon. Je kijkt ook welke antibiotica blaasontsteking kind opdrachten en analyses van je medestudenten na, en dat werkt heel goed. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. Home Bachelors, N Bachelor? Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Leiden Heb je al een aardig beeld van de studie Nederlandse taal en cultuur, en wil je je verder verdiepen? Klassieke en moderne retorica.

Minimaal twee daarvan moeten liggen op het gebied van je specialisatie.

Taal en cultuur spelen in alle domeinen van de Nederlandse samenleving een belangrijke rol en daarom zijn er veel terreinen waarop je de academische houding die je hebt verworven kunt inzetten. Accentwerkgroepen Moderne Nederlandse Letterkunde. De opleiding Nederlandse taal en cultuur kent vier secties: Hoe onderzoek je veranderingen in taal.


Facebook
Twitter
Comments
Danischa 18.04.2019 20:40 Antwoord

Voor eindtermen, regelingen en procedures van de opleiding kan de Onderwijs- en examenregeling OER worden geraadpleegd. Zijn er grenzen aan wat je kunt zeggen in Nederland?

Ebu 22.04.2019 13:29 Antwoord

Als studenten in de keuzeruimte de educatieve minor 30 ec hebt afgerond en en vervolgens het masterdiploma neerlandistiek hebben behaald, kunnen ze met een verkort traject de lerarenopleiding volgen 30 ec in plaats van 60 ec. Nederlandse literatuur en cultuur van de 20e eeuw en 21e eeuw.

Louelle 30.04.2019 16:30 Antwoord

Deze opleiding De diepte in met jouw eigen taal.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 dimodif.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.