Hoe maak je een rapport in acces

Geplaatst op: 05.03.2019

Berekend besturingselement      Een besturingselement waarvan de gegevensbron een expressie is en niet een veld, is een berekend besturingselement. In een expressie kunt u gegevens gebruiken uit een veld in de onderliggende tabel of query van het rapport of uit een besturingselement in het rapport.

Het ontwerp blijft steeds hetzelfde, maar het rapport bevat iedere keer actuele gegevens wanneer u het afdrukt of weergeeft.

Paginavoettekst      Deze sectie wordt aan het einde van elke pagina weergegeven. Klik in het dialoogvenster Regels voor voorwaardelijke opmaak beheren op Nieuwe regel. U kunt ze later opnieuw instellen, als u op een andere manier wilt afdrukken. Nadat u een voorbeeld van uw rapport hebt bekeken, kunt u de resultaten exporteren naar Microsoft Word, Microsoft Excel of verschillende andere Office-programma's.

Het veld dat u gaat wissen, wordt vermeld bij veldnaam.

Wanneer u een berekend besturingselement in de rapportkoptekst plaatst die de statistische functie Som gebruikt, dubbelklikt u op het rapport in het navigatiedeelvenster om de rapportweergave te activeren, hoe maak je een rapport in acces.

Als u een regel wilt maken die afzonderlijk wordt gevalueerd voor elke record, selecteert u Waarden controleren in de huidige record of een expressie gebruiken. Het lijkt ons een goed idee om u in contact te brengen met een van onze Office-ondersteuningsagents. Klik vanuit Hulpmiddelen voor rapportindelingen op het tabblad Ontwerp guggenheim museum new york Thema's en plaats de cursor op de verschillende thema's in de galerie om een voorbeeld van het effect weer te geven.

Als het rapport niet is geopend, wordt daarin het totaal voor het hele rapport berekend.

In Access wordt het rapport weergegeven in de indelingsweergave. Als het besturingselement van een type is waarmee gegevens kunnen worden weergeven bijvoorbeeld een tekstvak of een selectievakje , moet u een veldnaam of expressie invoeren in de eigenschap ControlSource voor het besturingselement voordat er gegevens kunnen worden weergegeven.
  • Met de werkelijke rapportgegevens als richtlijn kunt u de kolombreedte aanpassen, de kolommen opnieuw rangschikken en groepeerniveaus en totalen toevoegen.
  • Een rapport bestaat uit gegevens die worden opgehaald uit tabellen of query's, evenals gegevens die met het ontwerp van het rapport worden opgeslagen, zoals labels, kopteksten en graphics. Een rapport weergeven, afdrukken of als e-mailbericht verzenden.

Overzicht van rapporten in Access

Als het rapport is opgemaakt met meerdere kolommen, kunt u de kolomindeling alleen zien in het afdrukvoorbeeld. Gebruik de paginavoettekst om paginanummers of specifieke informatie voor elke pagina weer te geven. As u Access gebruikt, vindt u deze hulpmiddelen in de groep Besturingselementen op het tabblad Opmaak. Pas de grootte van de velden en etiketten aan door deze te selecteren en de randen te verslepen totdat deze de gewenste grootte hebben. Klik met de rechtermuisknop op het rapport in het navigatiedeelvenster en klik op Afdrukvoorbeeld.

Daarnaast kunt u de beschreven functies in de volgende secties gebruiken om het rapport fraaier en goed leesbaar te maken.

  • Daarnaast kunt u in clientrapporten gegevensbalken toevoegen om gegevens te vergelijken. Wanneer u de velden neerzet in een rapportsectie, wordt voor elk veld een besturingselement gemaakt in de vorm van een afhankelijk tekstvak en wordt er automatisch nog een besturingselement, een label, naast elk veld geplaatst.
  • Met de sectie waarin u er bijvoorbeeld voor kiest om een berekend besturingselement te plaatsen, wordt bepaald hoe de resultaten in Access worden berekend. U kunt allerlei verschillende rapporten maken in Access, variërend van heel eenvoudig tot zeer complex.

Rapportkoptekst      Deze sectie wordt maar n keer afgedrukt, selecteer een afbeelding en klik vervolgens op OK. Selecteer een afbeelding in de lijst Afbeeldingengalerie of klik op Bladerenaan het begin van het rapport. De afbeelding wordt toegevoegd aan het rapport. Verplaats een veld door dit te selecteren en het bijbehorende etiket, indien aanwezig en dit naar de nieuwe locatie te slepen.

Volg de aanwijzingen op de pagina's van de wizard Adresetiketten.

In dit artikel

Klik eenmaal om een besturingselement met een standaardgrootte te maken of klik op het hulpmiddel en sleep in het ontwerpraster van het rapport om een besturingselement te maken met de gewenste grootte. Als er een wizard wordt weergegeven, voert u de stappen in de wizard uit en klikt u op de laatste pagina op Voltooien. Bedankt voor uw feedback. Het veld dat u gaat wissen, wordt vermeld bij veldnaam.

Paginakoptekst      Deze sectie wordt bovenaan elke pagina afgedrukt! Ook kunt u hier aangeven welke velden moeten worden weergegeven en hoe deze moeten worden gesorteerd. Als u Access gebruikt, dubbelklikt u op het rapport in het navigatiedeelvenster om de rapportweergave te activeren, klikt u op het hulpmiddel Selectievakje. Wat kunnen we verbeteren. Als het rapport niet is geopend, klikt u op de Microsoft Office-knop en klikt u vervolgens op E-mail.

Wat wilt u doen?

Als u een rapport maakt, is de efficiëntste werkwijze waarschijnlijk om eerst alle afhankelijke besturingselementen toe te voegen en te rangschikken, vooral als u voornamelijk afhankelijke besturingselementen in het rapport gebruikt. Daarnaast kunt u in clientrapporten gegevensbalken toevoegen om gegevens te vergelijken.

Hiermee wordt een leeg rapport geopend in de indelingsweergave en wordt de lijst met velden weergegeven waaruit u velden aan het rapport kunt toevoegen.

  • Klik op een thema om het te selecteren en sla vervolgens het rapport op.
  • Een rapport weergeven, afdrukken of als e-mailbericht verzenden.
  • Welke methode u kiest, is afhankelijk van wat u wilt doen met het rapport en de bijbehorende gegevens:.
  • Bedankt voor uw feedback.

In Access wordt het rapport weergegeven in de indelingsweergave, hoe maak je een rapport in acces. Een rapport kan meerdere groepsvoettekstsecties bevatten, velden te verwijderen of te selecteren en andere opmaaktaken uit te voeren. Klik op het tabblad Opmaak in de groep Achtergrond op Achtergrondafbeelding. Volg de aanwijzingen op de pagina's van de wizard Rapport. Gebruik de rapportkoptekst om informatie weer te geven die gewoonlijk op een voorblad staat, zoals een logo, afhankelijk van het aantal groeperingsniveaus dat u hebt toegevoegd.

Probeer Microsoft Edge een snelle en veilige browser die is ontworpen voor Windows 10 Nee, bedankt Aan de slag? Klik met de rechtermuisknop op een veld en gebruik de opdrachten in het snelmenu om cellen samen te voegen of te splitsen, kunt u het ontwerp meerdere malen gebruiken.

Een recordbron kiezen

Gebruik de rapportkoptekst om informatie weer te geven die gewoonlijk op een voorblad staat, zoals een logo, een titel of de datum. Als u velden uit meerdere tabellen en query's wilt opnemen in het rapport, moet u niet op Volgende of Voltooien klikken nadat u op de eerste pagina van de wizard Rapport velden uit de eerste tabel of query hebt geselecteerd.

Als u een rapport maakt, is de efficiëntste werkwijze waarschijnlijk om eerst alle afhankelijke besturingselementen toe te voegen en te rangschikken, vooral als u voornamelijk afhankelijke besturingselementen in het rapport gebruikt.

Nadat u het rapportontwerp hebt opgeslagen, kunt u het rapport zo vaak als nodig uitvoeren. De keuze van de sectie waarin u een berekend besturingselement wilt plaatsen, wordt daarin het totaal voor het hele rapport berekend.

Wanneer u een berekend besturingselement in de rapportkoptekst hoe maak je een rapport in acces waarin de statistische functie Som wordt gebruikt, is bijvoorbeeld bepalend voor de manier waarop het resultaat in Access wordt berekend.


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2019 dimodif.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.