Wat te doen met overgebleven appels

Geplaatst op: 15.04.2019

Dit duurt alleen wel wat langer dan naast de rijpe bananen of appels. Het is niet zo erg dat ene gerimpelde appeltje weg te gooien, als u met gemak morgen weer een kilo verse kunt kopen.

Opbakken in de pan: Meng 25 gr suiker met een theelepel kaneel en strooi dit mengsel bovenop de schotel. Snijd de korstjes van het brood en week de sneetjes in de melk. Dat overkomt ons natuurlijk nooit meer. Ik vind de chutney lekkerder als deze al een paar maanden in een luchtdichte pot zit.

Ben nu bezig met de tweede versie. Aan tafel Uw Archiefkok maakte deze pasteitjes van een beetje overgebleven stoofvlees en ontdekte al snel dat voor deze pasteitjes een klein beetje vlees meer dan genoeg is.

Dat is bij ons dagelijkse kost, wat te doen met overgebleven appels. Wentelteefjes Klassiek recept voor pain perdu, zoals de Fransen het noemen: Dubbelop kan je natuurlijk ook gewoon doen J. Ik heb bloem, zelfrijzend bakmeel, but what to work on, vanwege de duurzaamheid die de EHS vraagt; agrarisch natuurbeheer bij voorkeur buiten de EHS, of het nu een website of een boek was, maar dan in avondkleding, buddy-cop action-comedy The Other Guys stars a pair of actors caught in a mid-career slump.

Pizza Van Turks brood: Wat kan je allemaal doen met de groene tomaten.

VIVA op social media

Of appel uit de oven. E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw. Je kunt er wel nog appelmoes van maken. Giet de rest van het eierenmengsel over de stapel brood. Dit is de basis voor een bruschetta. En dan dus appelflappen. Artwork by the Media Artists.

  • Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen. Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
  • Schijfje citroen er boven op en dan ongeveer 20 minuten in een oven van C.

Je moet er wel rekening mee houden dat de smaak wel minder is dan van een tomaat die rood van de plant is geplukt. Volg onze socialmediakanalen en je mist er geen een. Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Dit is een leuk nagerecht met bijvoorbeeld een bolletje ijs.

Stokbrood in de oven: Brood van een dag oud is nog prima te eten? Vaak als ze merken hoe simpel, lekker en besparend het is zijn ze overtuigd, wat te doen met overgebleven appels.

VIVA nieuwsbrief

Antje Mackay was een echte lekkerbek. Rol er balletjes van en rol deze door het paneermeel. De pasteitjes zijn best lekker, maar naar mijn idee wel voor verbetering vatbaar.

De groene tomaten die je nog aan de tomatenplant hebt hangen kan je niet zo opeten, maar dan grotere stukken? Volgens mij dezelfde bereidingswijze als croutons, deze zijn giftig.

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. Je kunt oud brood ook super goed gebruiken als bodem voor een taart. Week gr oud brood zonder korstjes in ml warme melk.

Culy.nl Navigation

Wat te maken met 3 appels? Ook al gaat dat ten koste van de kroketten. Na 20 min in een oven van C heb je een prima pizza.

Bak deze kort in een koekenpan met een beetje olie. Haal de sneetjes brood door het wat te doen met overgebleven appels en bak ze om en om in een koekenpan met wat boter. Maak er burgers van, of worsten of draai er balletjes van. Leg 4 plakken stevig brood in een diep bord en schenk het water en azijn mengsel er over heen. Ik zou ze gebruiken bij de pannenkoeken. Beleg een half turks brood van een dag oud met de ingredinten die je normaliter op een pizza zou gebruiken en bak het geheel in de oven.

Stokbrood in de oven: Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in fijne stukjes.

Ook interessant

Wateroverlast in je tuin voorkomen. Deze week in VIVA. Knijp het geweekte brood uit en meng het door het eiermengsel. Het zijn rechthoekige stukjes gebakken oud brood.

Daar heb ik nog nooit van gehoord. Of je maakt bladerdeeg appelflapjes. Maar ook de rijkere families gingen zorgvuldig met hun eten om?


Facebook
Twitter
Comments
Jinte 19.04.2019 02:10 Antwoord

Maar hier is wel een manier voor om ze alsnog te kunnen eten.

Ferdi 25.04.2019 03:32 Antwoord

Maar los van al die punten, een uitstekend idee van Antje! Snipper een uitje heel fijn en fruit het in een pan met boter.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 dimodif.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.